Food Safety Conference 2019

/ / ΜΜΕ & Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Food Safety Conference 2019 η εταιρεία μας συμμετείχε στην ενότητα «Αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογικών λύσεων». Η Ιωάννα Μιχαλοπούλου εστίασε στο ζήτημα των Novel Foods και στην επίτευξη υψηλού επιπέδου αξιοπιστίας σε όλα τα σημεία της εφοδιαστικής αλυσίδας, παραγωγού, διανομέα όπως επίσης, στην αναθεώρηση των εργαλείων και προσεγγίσεων για την αξιολόγηση της δέσμευσης των τελευταίων για παραγωγή ασφαλών τροφίμων επιτυγχάνοντας υψηλού επιπέδου ασφάλεια τροφίμων.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στις νέες αυτές τάσεις διατροφής οι οποίες μας οδηγούν αναπόφευκτα στο personalized nutrition μέσω των φορητών συσκευών (wearable devices). Ο αυξανόμενος ρόλος των nutrigenomics δημιουργεί τις προϋποθέσεις της εξατομικευμένης διατροφής με τεχνολογίες bασισμένες στη Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και στο 3D printing. Έτσι, το personalized medicine δίνει το προβάδισμα στο personalized nutrition και to patient engagement στο customer engagement. Τα nutrigenomics και η εξερεύνηση των γονιδίων μας, κατουσίαν είναι ικανά να μας επιβάλουν την ιδανική και εξατομικευμένη τροφή μας για το αύριο. Ποιά είναι όμως τα εχέγγυα που θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν οι εταιρείες που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στο χώρο?

Για περισσότερες πληροφορίες: www.foodsafetyconference.gr