Ιωάννα Μιχαλοπούλου

Διευθύνουσα Εταίρος

Επισκόπηση

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (LL.B.), του Universite Catholique de Louvain (LL.M. στο Οικονομικό Δίκαιο) και του Solvay Business School του Universite Libre de Bruxelles (Executive Master in Marketing & Advertising). Οι κύριοι τομείς πρακτικής της Ιωάννας είναι ταΙατρικα, Φαρμακευτικά προϊόντα και οι Επιστήμες Ζωής, η Βιοτεχνολογία, τα Κτηνιατρική, τα Τρόφιμα,, τα Καλλυντικά και τα Φυτοφάρμακα, καθώς και το Malpractice και η Κλινική Αμέλεια, ενώ ασχολείται ενεργά με τη νομική προετοιμασία εταιρειών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Συμβουλεύει & διεκδικεί για μεγάλες ξένες και ελληνικές εταιρείες και οργανισμούς κυρίως σε θέματα διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών, συμφωνιών διανομής και αντιπροσώπευσης, πνευματικής ιδιοκτησίας και προστασίας δεδομένων, κλινικών δοκιμών και ιατρικής τεχνολογίας. Έχει παράσχει νομικές συμβουλές για διάφορα Προγράμματα Διακυβέρνησης & Παγκόσμιας Συμμόρφωσης και έχει συμβουλεύσει διεθνείς εταιρείες σχετικά με τη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις τους και τις υποχρεώσεις αναφοράς σε πολλά χρηματιστήρια.

Πριν γίνει εταίρος, η Ιωάννα κατείχε τη θέση της Ευρωπαϊκής Νομικής Συμβούλου (EMEA) της Tyco International και της Νομικής Συμβούλου της Intrasoft International, αμφότερες στο Μπενελούξ. Έχει επίσης ασκήσει παρόμοια καθήκοντα τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ ΙΙΙ (Βιομηχανία), Β2 (Τυποποίηση, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών πτυχών των ηλεκτρονικών συναλλαγών) όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μιλάει άπταιστα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Ιωάννα Μιχαλοπούλου

Αγίου Κωνσταντίνου 40
Εμπορικό Κέντρο "Αίθριο" (Α 16-18)
Μαρούσι, 15 124 - Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ: 210 33 05 230
Email: imicha@lawgroup.gr

TOP