Η Ομάδα μας

Το γραφείο μας αποσκοπεί στην προσέλκυση ταλέντων τα οποία θα συνδράμουν στην ενδυνάμωση του οράματός μας για προσεκτική και ηθική νομική παροχή υπηρεσιών:

Ιωάννα Μιχαλοπούλου

Ιωάννα Μιχαλοπούλου

Founding Partner: Aπόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν (LL.M. Οικονομικού Δικαίου) και Solvay Business School του Ανοικτού Πανεπιστημίου Βρυξελλών (Executive Master σε Marketing & Διαφήμιση).

Οι κύριοι τομείς δραστηριότητας της Ιωάννας αποτελούν: Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Ιατροτεχνολογικό Δίκαιο, Βιοτεχνολογία, Κτηνιατρικά, ΕΟΦ, Καλλυντικά καθώς επίσης και Κλινική Αμέλεια και Ευθύνη ενώ ασχολείται ενεργά με τη νομική προετοιμασία εταιρειών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Παρέχει νομικές συμβουλές και ασκεί μάχιμη δικηγορία για λογαριασμό μεγάλων ξένων και Ελληνικών εταιρειών και οργανισμών που κυρίως δραστηριοποιούνται σε Εξαγορές και Συγχωνεύσεις, Συμβάσεις Αντιπροσωπείας και Διανομής, Πνευματική Ιδιοκτησία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, Κλινικές Δοκιμές και Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων.

Έχει παρέξει νομικές συμβουλές σε διάφορα Προγράμματα Εταιρικής Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης και υποστηρίξει πολυεθνικές εταιρείες σχετικά με τη συμμόρφωσή τους στις νομικές κανονιστικές υποχρεώσεις σε Χρηματιστήρια. Πριν γίνει Εταίρος, κατείχε τη θέση της Ευρωπαϊκής Νομικής Συμβούλου (EMEA) της Covidien Intl (νυν Medtronic) καθώς και Νομικής Συμβούλου της Intrasoft International, εταιρείες με γραφεία σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο. Κατείχε επίσης, θέσεις ασκούμενης δικηγόρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG III (Industry), B2 (Τυποποίηση περιλ. βιομηχανικά θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου) και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλά εκτός από Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Ιόλη Χατζηαντωνίου

Ιόλη Χατζηαντωνίου

Partner. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης με μεταπτυχιακές σπουδές Εμπορικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I) με εξειδίκευση στο Δίκαιο Ανταγωνισμού και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το Δίκαιο Υγείας, η Ιόλη έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων με τα νομικά εμπόδια της εισόδου των γενοσήμων φαρμάκων στην αγορά. Έχει εργασθεί σε υποθέσεις Εταιρικού και Εμπορικού Δικαίου, Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Προσωπικών Δεδομένων σε δικηγορικά γραφεία στο Παρίσι (BCW & Associes) καθώς και στην Ελλάδα (Ασημακόπουλος & Συνεργάτες) ενώ στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάσθηκε στο Ελληνικό Προξενείο στο Παρίσι.

Είναι απόφοιτος του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Κατερίνα Κατσουράκη

Κατερίνα Κατσουράκη

Associate.  Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Η Κατερίνα παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus και υπήρξε ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών (ELSA).

Έχει αποκτήσει αξιόλογη εμπειρία και γνώσεις ασχολούμενη με ζητήματα  Εταιρικού και Εμπορικού Δικαίου, Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Προσωπικών Δεδομένων, Δικαίου Δημοσίων Προμηθειών καθώς και με υποθέσεις Ιατρικής Αμέλειας στο  Νομικό Τμήμα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ιατρικές και κοινωνικές δράσεις καθώς και σε δράσεις για τη δημόσια υγεία ως εθελόντρια της ΜΚΟ Άρσις στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθηνών καθώς και του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής PROLEPSIS.

Χειρίζεται άπταιστα τα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Βασίλης Αργεντίνης

Βασίλης Αργεντίνης

Junior Associate:  Ο Βασίλης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (L.L.B.), έχοντας σπουδάσει και στο Πανεπιστήμιο της Konstanz στη Γερμανία (μέσω του προγράμματος Erasmus).

Ο Βασίλης είναι μέλος στο Εγκεκριμένο Ινστιτούτο Διαιτητών, έχοντας καταφέρει ως φοιτητής να του απονεμηθεί ακαδημαϊκή υποτροφία για τρία συναπτά έτη. Έχει αποσπάσει σημαντική εμπειρία στο Δίκαιο των Προσωπικών Δεδομένων, και ειδικότερα στο κείμενο του Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα 679/2016 (GDPR), ενώ παράλληλα έχει χειριστεί με επιτυχία διάφορες νομικές υποθέσεις σε σχέση με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το δίκαιο των Εταιρειών.

Διακρίνεται για το υψηλού επιπέδου νομικό έργο που παράγει, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να πετύχουν τους στόχους τους και τη συμμόρφωση τους.

Ο Βασίλης μιλά Ελληνικά και Αγγλικά και διαθέτει γνώσεις Γερμανικών.

Τρύφων Μέμος

Τρύφων Μέμος

Junior Associate: Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Προτού συνεργαστεί με την εταιρεία μας, εργάστηκε ως ασκούμενος στην δικηγορική εταιρεία Αβραμόπουλος & Συνεργάτες.

Παρέχει νομικές συμβουλές σε εταιρείες για ζητήματα εμπορικού, εταιρικού και δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχει αναμειχθεί σε ποικίλες δικαστικές διαφορές αναφορικά με αστικές και εμπορικές αξιώσεις και σε έργα συμμόρφωσης εταιριών με βάση τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και γνωρίζει Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

Νίκος Γεωργούσης

Νίκος Γεωργούσης

Off Counsel. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Συνεργάσθηκε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και χειρίστηκε με επιτυχία πολλές ποινικές υποθέσεις κύρους μεγάλου κοινωνικού και νομολογιακού ενδιαφέροντος. Οι κύριοι τομείς ενασχόλησής του είναι το Ποινικό Δίκαιο με εξειδίκευση στην Κλινική Αμέλεια και Ευθύνη. Επίσης, έχει χειριστεί υποθέσεις Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου.

Ο Νίκος μιλά Ελληνικά και Αγγλικά και διαθέτει γνώσεις Γερμανικών.